Redan klockan sju gav sig den första startgruppen iväg från Åre för att uppdelat på 17 sträckor springa de elva milen till Östersund. Det var hyggligt väder, bara lite morgonkyla, och man hoppades komma till ett soligt Östersund. I gruppen fanns också Kung Sture utrustad med en fikabox som man har med sig hel tiden. På bilderna ser vi starten samt på den andra bildens startmannen Eskil Svenssons fem lagkompisar.
St Olavsloppet 2015
St Olavsloppet 2015

Andra startgruppen har, liksom den tredje, betydligt fler lag. Avståndet dem emellan är en halvtimme, sedan dröjde det ytterligare 45 minuter innan nästa startade. De två sista grupperna startar 9.00 och 9.30. I den näst sista finns de bästa damlagen och i den sista de riktiga snabbspringarna.
St Olavsloppet 2015

Startgrupp 3 är den näst största i loppet. När de ger sig iväg från Åre är det i vanligt Skabbrävens Jonas Danvind som tar täten. Han har onekligen en djurisk dräkt, men inte är det rävens.
St Olavsloppet 2015

Startgrupp 4 innehåller bland annat de bästa damlagen, men de två i topp, Namdal och Strindheim, hade fått ge sig iväg strax före med fyra minuters mellanrum, det jaktstartsavstånd man hade inför sista dagen.

St Olavsloppet 2015

Startgrupp 5 hade också jaktstart förehuvudgruppen, då med öppna klassens etta Malm- Selsbakk och klubbklassens etta Strindheim. Avståndet dem emellan – i kampen om totalsegern – var 15 sekunder. I början på lördagens elva mil ökade Malm med några sekunder. Hur det slutar får vi se i Östersund, kanske kring halv fyra-tiden. startfältet ser vi också med nummer 9 Trångsvikens duktiga damjunior Hedda Bångman i en klass med nästan bara herrar.
St Olavsloppet 2015