Aktuell

Prima stafettdeltakere

av Curt den 2012-04-27

Post image for Prima stafettdeltakere

En Prima gjeng klare for St Olavsloppet. Foran fra venstre, Arne Hovdal, Mats Bjørnar Skei og Hilde Sivertsvoll. Bak fra venstre, Iben Larsen, Beate Larsen, Gabriel Bjørseth, Nils Einan, Tommy Sørensen, Terje Bergstrøm, Tore Grendal og Rune Langøy.

I 2011 debuterte Primahus Entreprenører AS i St Olavsloppet, som et ledd i firmaets 20 års jubileumsmarkering. Debuten gav mersmak, og i år stiller bedriften igjen på startstrek med startnummer 142. Fellestreninger blir avholdt hver tirsdag i Stjørdal, og onsdag 27. juni regner de med at formen er helt prima.

Det var et trekløver bestående av Beate Larsen, Arne Hovdal og Nils Einan som fikk ideen til noe ekstra, fysisk og sosialt i forbindelse med jubileet. Komiteen tok kontakt med trenerlegenden i Strindheim, Arnfinn Ofstad for tips til trening, og et aldri så lite kick-off i fjor vinter. Et lag ble raskt stablet på beina, og fellestreninger igangsatt etter påske.

-Fjorårets deltakelse vil vi betegne som suksess for laget. Alle kom velberget gjennom sine etapper. Målsettingen var å gjennomføre, det samme er utgangspunktet i år. I fjor måtte 8 eller 9 personer løpe to etapper. I år er målet å bekle de 52 etappene med like mange forskjellige utøvere. Med 64 dager igjen til årets St Olavslopp ser det svært lovende ut, bare 7 etapper er ubesatt med enkel informasjon to ganger i internavisa, smiler lagleder Beate Larsen.

Ledergjengen tester ”nyvekslingen” i Stjørdal. Arne Hovdal gir stafetten til Nils Einan, mens lagleder Beate Larsen trener på Primabølgen.

Et ledd i HMS arbeidet.

Byggentreprenørfirmaet fra Stjørdal er en betydelig aktør i sin bransje med mange ansatte. For å sikre god fysikk og lite fravær, gjør bedriften tiltak som deltakelse i St Olavsloppet som et ledd i å gi de ansatte god helse.

-Med denne stafettdeltakelsen, og med treningen i forkant føler vi at dette er et godt bidrag til bedre helse. Arbeidsstokken blir i tillegg enda mer sammenspleiset.
Det er ikke bare de som frakter stafetten mellom Østersund og Trondheim til fots som er lagets helter. Støtteapparat med biler og sykler er også veldig viktige brikker i dette arbeidet.
De ansatte stiller velvillig opp til forskjellige funksjoner, og for å være med å løpe på laget må du være ansatt eller i familie med en i firmaet. Vi føler dette er et viktig ledd i fraværsforebygging, og anbefaler andre bedrifter til å gjøre tilsvarende for sine ansatte. Alle kan bli engasjert på en eller annen måte. En kveld til høsten er det duket for premieutdeling og sosialt samvær. Vi venter med den til ferietiden er over, sier Beate Larsen og skyter til,

-St Olavsloppet er ikke den eneste aktiviteten bedriften bidrar med utenom arbeidstid. I årsplanen inngår blant annet, Storlirennet, Pilegrimsrittet, Bowling, en fjelltur til fots, og en familiedag med skiaktiviteter i mars.

Logistikken under kontroll.

Ledertroikaen fordeler oppgavene seg imellom. Beate er lagleder. Arne er koordinator, og den som setter opp lister med sjåfører, syklister, og beregner vekslingstider for laget.

-I fjor gikk alt etter planen, og løpere og støtteapparat fortjener skryt, fremhever Arne Hovdal.

Nils Einan har tatt trenerrollen på andre året.

Daglig leder fører an. Gabriel Bjørseth til høyre, i fremste rekke sammen med trener Nils Einan.

-Vi har trening til de som ønsker hver tirsdag. I fjor startet vi treningene rundt Øverlands Minde og beveget oss opp til Remyra etter at snøen hadde forsvunnet. Noe tilsvarende blir det i år også, men jeg tror vi prøver å spre utgangspunktene noe mer for å få variasjon i underlag og opplevelse. Muligens prøver vi på litt mer intervalltrening i år, men jeg vil understreke at opplegget passer til alle nivåer, sier Einan som er tildelt stafettens lengste etappe mellom Mørsil og Järpen.

 

 

Skaper lagånd.

Daglig leder i firmaet Gabriel Bjørseth møter trofast på fellestreninger og støttet forslaget om deltakelse i St Olavsloppet umiddelbart.

-Det var en uventet jubelstemning da deltakelse i den grenseløse stafetten kom på banen. Et kjempetiltak, og med dagens jevnt korte etapper gir det en mulighet for alle som ønsker å delta. Dette gir en flott lagånd.  Vi er blitt en stor bedrift og stafetten gjør at de ansatte får mulighet til å bli bedre kjent med sine kolleger. I tillegg er det veldig bra at de ansatte holder seg i form, sier en glødende engasjert bedriftsleder og fjorårets ankermann i St Olavsloppet, Gabriel Bjørseth.


Et kvart århundre med St Olavsloppet

av Curt den 2012-04-15

Post image for Et kvart århundre med St Olavsloppet

STJØRDAL: 13. juli 1988 løp Dagfinn Storflor (62) IL Dalebrand, sin aller første St Olavslopp etappe. Gjennom alle de 24 årene den grenseløse stafetten er arrangert har Dagfinn trofast tatt sin tørn for idrettslaget i Sona i Hegra. I år blir det 25 gang den engasjerte og positive mosjonisten ikler seg lagets farger for å bidra med å bringe stafetten til mål.

Dagfinn’s aller første etappe i oppstartsåret var mellom Vikhamar og Hommelvik. Dagen etter var det mellom Sul og Olavsbrua. Det som kjennetegner Dagfinn at han alltid har stilt andre oppgaver til siden for å bidra til laget’s beste for stafetten. Lett å spørre om hjelp hvis problemer har oppstått. En utøver som alltid har et smil på lur og gir maks når oppgaven er der. En prototype på en ekte St Olavslopp entusiast. Vi valgte å stille jubilanten noen spørsmål rundt arrangementet.


Hva betyr St Olavsloppet for deg?

Tidligere var det om å gjøre å få til best mulig etappetider. Nå er det mer sosialt, men jeg vil poengtere at det er veldig artig å delta. Ryggproblemer gjør at jeg ikke får mulighet til å løpe så mye som jeg ønsker, og prøver å unngå asfalt, men deltakelse i St Olavsloppet og Nybrottkarusellen prioriteres høyt.

 

Du var med fra starten. Noe spesielt du syns har forandret seg gjennom disse årene?

Jeg har vært vitne til en del omlegginger av løypa, spesielt mellom Stjørdal og Åsen. Det har vært udelt positivt. Det har blitt mer sosialt rundt vekslingsstedene.

Trener du noe spesielt frem mot St Olavsloppet?

Nei det gjør jeg ikke. Jeg har alltid trent jevnt og trutt hele året. Første året gjorde jeg litt ekstra i og med at jeg prøveløp etappen mellom Sul og Olavsbrua helga før.
Vi kan legge til at helårsidrettsmannen har deltatt i svært mange av de mest kjente turrennene i verden.

Ditt beste minne fra St Olavsloppet?

Det var et år mellom Undersåker og Järpen, den gang løypa gikk på vegkanten av E14. Vi var tre som løp sammen gjennom hele etappen og vekslet på å dra. Vi løp nesten ei mil før kilometertiden kom over 4 min. Etter veksling hadde vi tre en hyggelig samtale.

Er det noe år du har holdt på å miste loppet, sykdom, ferie eller andre hendelser?

Jeg kollapset et år på grunn av feber i kroppen. Det var en vond opplevelse men jeg kom i mål. Ellers har stafetten satt ferieplanene ikke omvendt.

Fortsetter du videre med deltakelse i mange år?

Jeg tar et år i gangen men i år vil jeg helt sikkert prøve å få det til. Med min interesse for idretten tror jeg at jeg vil følge stafetten i fremtida uansett som deltaker eller bare som tilskuer.

Som ekte veteran i St Olavsloppet, ser du noen forbedringsmulighet for arrangementet?

Det aller meste ser bra ut i mine øyne. Jeg kan ikke komme på noe. Forresten, noe jeg savner, er ei liste med dagenes deltakere, navn på utøvere, for å få tak i på vekslingsstedene.

Som tidligere gårdbruker på Kilnes, har Dagfinn sammen med kona Sigrun i en årrekke gitt uttrekkspremier på laksefiske til St Olavsloppdeltakere, en tradisjon som videreføres med neste generasjon, kan du huske hvor lenge?
Det har i alle fall vært mange år, husker ikke eksakt. Jeg tror det er 8 navn som blir uttrekket og får to dagers laksefiske inklusiv ei overnatting. Sosial sammenkomst med grilling på kvelden. Det som er litt artig nå er at de som leier elva i laksesesongen nå kom hit første gang som premierte i St Olavsloppet. Leietaker har en klausul om at ei helg i slutten av juli er forbeholdt 8 forventingsfulle laksefiskere.

Til slutt. Hvilket råd vil du gi til en mosjonist som skal debutere eller løper bare dette ene løpet i sesongen?

Tren jevnt og ikke noe skippertak den siste uka. Hold kroppen i form året rundt. Og når stafettdagen er der. Start hjemmefra i god tid og vær på plass i god tid før stipulert tidspunkt på vekslingen for ditt lag. Trafikkbildet kan ikke sammenlignes med en normal dag.

Vi ønsker Dagfinn lykke til i jubileumsarrangementet og sin 25 deltakelse for IL Dalebrand.

Startnummer även på rygg

av Curt den 2012-04-01

Post image for Startnummer även på rygg

I år går vi tillbaks till att löparna skall ha startnummer även på ryggen och det för att publiken skall lättare kunna se vilka löpare som passerar. Försöket vi gjorde 2011 med startnummer endast på bröstet var inte så lyckat

SNABBLÄNKAR
Generalpartner
Huvudsponsor