Alla kategorier

Mini-Olav

Fredag ble det arrangert Mini-Olav tre steder i Nord-Trøndelag. Stiklestad, Levanger og Stjørdal hadde sine arrangement. I Levanger var det ordfører Robert Svarva som startet fremtidens stafettdeltakere. En oppgave han tydelig likte, med ordførerkjede på. Før start var det trylleshow med  Brian Magic. Ca et halvt hundre barn fikk sine velfortjente medaljer etter runden på torget i fylkets eldste by.

Strindheim avgjorde på hemmagator

Strindheim går i mål med en populär seger, de två sista och avgörande sträckorna sprangs av Runa Bostad. Strindheim och Namdal hade en hård kamp om segern i damernas motionsklass.  Namdals Löpeklubb med sitt förstalag hade – om än knappt – greppet om tävlingen alla dagar, men på sista dagens sista sträcka passerade Strindheim och vann sista dagen med drygt tre minuter. Det räckte till att passera även sammanlagt. Även i fjol var Strindheim starkast när det närmade sig ”hembyn” Trondheim. Trångsviken hade tredjeplatsen i princip säkrad inför sista dagen och gjorde inget misstag. Både Ida Svensson och Marie Maripuu vann en sträcka. På bilden är det lagkaptenen Marie Robertsson som gått i mål och gratuleras av flera klubbkompisar, bl.a. Kicke Fransson (t.h).

Strindheim går ifatt Namdal?

Glada Strindheimstjejer efter en etappseger med nära två minuters marginal. Strindheims damer blir bättre ju närmare hemorten de kommer. Avslutningen blir på ”mammas gata” och då tar man kanske in marginalen på 2.40 till Namdal. I fjol skjutsade lagledaren sina tjejer från loppet till jobbet för att de skulle komma loss på en tidig morgonsträcka. Det går kanske vägen även nu. Även om det är en motionsklass är det viss prestige kring vad man brukar kalla ”pallplaceringar”-  Trångsviken har greppet om tredjeplatsen även om Byåsens Jenter tog in nio minuter mellan Sandvika och Levanger. Men det skiljer en halvtimme.  Trångsviken har i sin tur drygt 40 minuter till ”stadskampen” mellan Namsos och Trondheim.

Rindal mot slutseger

Rindal tog sin andra dagsetappseger genom att vara snabbast på sträckan Sandvika – Levanger. Torsdagssegrarna från Namsos var närmast medan Strindheims unga lag satte Trångsviken på plats och ligger bra till för en tredjeplacering totalt. Motionslaget Tellefsdal, med löpare från många olika klubbar, kom in fem minuter före tävlingsklassens segare. Andreas Fahlén från Umeå var slutman för Tellefsdal. Tävlingarna började i bra löparväder. Temperaturen steg undan för undan och vid Stiklestad var det uppemot 25 grader och tryckande värme. Det förorsakade bl.a en kollaps. Vid målgången i Levanger kom ett par regnskurar. Inför sista dagen leder Rindal med drygt tolv minuter före Namdal. Strindheim har tagit tredjeplatsen från Trångsviken, men har omöjliga 24 fram till Namdal. Det blir en kamp mot Trångsviken, där Trondheimsklubben har hemmafavör och dessutom en marginal …

Bara tre av 212 lag strök sig

St Olavsloppet lockar i år 212 anmälda lag, den bästa siffran sedan loppet fick det antal det nu har. Vid första dagens start i Östersund var det bara tre lag som uteblev. De som ännu inte prickat av sig är lag som bara springer en dag. Riktigt bokslut över loppets deltagarantal kan man inte göra förrän sista dagen. Men det mesta talar för att det blir en bit över 200 lag. I fjol startade 198.

Rekordmånga i MiniOlav

Årets första MiniOlav gick av stapeln i Badhusparken i Östersund. Strålande solsken bidrog till glatt humör i det rekordstora startfältet. Sammanlagt 278 tappra deltagare i olika åldrar sprang runt Badhusparken. Några av de minsta deltagarna blev lite blyga inför björnen i Tupporkestern, medan andra aktade sig för Storsjöodjuret Birger som hälsade på under tävlingen. Full fart bland de äldre deltagarna. En del små blessyrer i form av skrubbsår uppstod i trängseln. Astrid Jonsson, Östersund, blott 15 månader fullföljde sitt första MiniOlav.

Bankett Britannia – “Jävlar på kärlek”

St Olavsloppet tar årets bankett til nye høyder. Det skjer på Britannia Hotel, Trondheim lørdag 29. juni og moroa starter klokken 21.00. Her vil det trekkes ut noen premier av diverse slag, men det viktigste av alt er at det fantastiske bandet “Jävlar på kärlek” spiller til dans i Speilsalen. De skal spille to ganger i løpet av kvelden, så da er det fint om du har tørrtrent litt på danseteknikken. Elles skal vi prate og kose oss i godt selskap med andre St Olavsloppere og det er lov å fortelle skrøner og gode historier.

Endring i målgang i Trondheim

Det blir  i år endring i målgang fra Gamle Bybro og inn. Nå går siste strekning opp Erling Skakkes gate og ned Munkegata til Trondheim Torg.

Nya höjdprofiler i Norge

Metria har nu kört St Olavsloppets sträckning även i Norge och vi har nu enhetliga banprofiler hela vägen. Det är några profiler för etappen  som inte är längdmässigt helt korrekta, det är den angivna längden på etappen som gäller och vi kommer att justera det så fort om möjligt. Den totala banprofilen är riktig Profilerna finns under information och ladda ner material