Duellen mellan Team Leröy Hitra och Strindheim fortsatte även den andra dagen av St Olavsloppet med etapper mellan Åre och Sandvika. Kombinationslaget ökade på sin ledning och kom in drygt tre minuter före Strindheim.
Marginalen nu är tio minuter. Strindheim har i sin tur 20 minuter till Namdal. Fjärde laget, Mosvik, får kanske svårt att nå ”pallplats” eftersom man de sista dagarna får klara sig utan skidessen Northug som har läger att tänka på.På bilderna ser vi målgången för Team Leröy och Strindheim.
Bästa damlag – även det öppen klass med fri lagbildning – är Namdals löpeklubb som har både första och tredje platsen. Byåsen ligger tvåa och var för dagen knappt tre minuter efter Namdal.
Det bjöds på fint tävlingsväder med kring tio grader vid den tidiga starten men över 20 den sista delen av loppet. Dessutom var det varken mygg eller knott i Sandvika. Loppet blev alltså precis den löparfest det är avsett att vara, trivsel och gemyt är viktigare än resultat.

Jämtländsk kraftsamling saknas

St Olavsloppets norska dominans är kanske större än någonsin. Men så har jämtarna inte ansträngt sig att skapa starka lag. Med lätthet skulle man kunna skapa lag som kämpar om ”pallplatserna” eftersom man numera kan kombinera lag från flera klubbar. Inte minst på damsidan finns så många löpstarka tjejer att man borde vara långt framme. Utöver en del löpspecialister finns ju både skidåkare och skidskyttar stationerade i Östersund.
Bäst av de svenska lagen andra dagen var Sportsgym, vars satsning dock inte är i nivå med tidigare. Laget som även har veterantrion Sören (pappa), Peder och Kent Ove Lind – alla med 30 lopp – kom på 12:e plats och var tio minuter bättre än Hallkutarna, som kanske gör den bästa prestationen. Peder Lind har för övrigt rötter i det laget och inte bara rötter. Hans gymnastiklärarinsats bidrog nog till löpglädjen. Offerdal kom fyra minuter efter Hallkutarna och till Brunflo var det ytterligare ett par minuter. De bästa jämlandslagens placeringar inför den norska halvan av loppet är Sportsgym 12, Offerdal 14, Brunflo 18, Hallkutarna 22 och Åsarna skicenter 23.
På bilderna ser vi slutmännen i Offerdal respektive Åsarna

Endagarslaget Powel – ett norskt it-företag var först i mål i Sandvika eftersom laget startat tidigt – grupp 2 – .Sluttid 4.28.35.

Lag Olssons Erik Dahlen passerar Medstugan. Erik debuterade när han var sex år. Brorsan Gustaf som langar drycken är också en St Olavsveteran. Laget 30-årsjubilerar.

Namdal lag 2 från startgrupp 4 passerar växeln vid Tännforsen.

Växel 2 Duved. Brandkårens Sara Wickenberg skickar iväg Erik Bysell. Laget springer i startgrupp 3.

Växling i Ängarna före Duved. Finstad eliten i startgrupp 3 växlar och Amrens väntar på sin tur. Funktionär tidigare elitlöparen Lars Olof Bring, pappa till tävlings ledaren Peter.

Startgrupp 2 en bit efter starten på Åre torg.