ETT TROGET LAG i loppet är Primärsjukvården och lika trogna är tvillingarna Gun och Gerd Eriksson, en gång svenska stafettmästare (3x800m) för Trångsvikens IF. Gerd sprang sträckan mellan Stiklestad och Verdal, sedan avlöstes hon av veterankompisen Maj-Britt Karlsson, som sprang till Mule Skole. Sedan var det bara för Gun att avsluta till Levanger. Primärsjukvårdens lag är även delvis kopplat till loppets sjukvård, där Olof Englund basar. Olof är son till loppets initiativtagare Folke Englund.

Östersunds kommun är inte bara positiv bidragsgivare till loppet. Man har ettt lag med också. Sonny Andersson avslutar och i kopplet mot mål ser vi även stadsarkitekten Maria Boberg, som är lagledare och även sprungit sträckan innan. Längst ut till höger politikern Björn Sandal.

RÖDÖN ÄR ÅTER en stark kandidat till dasslocket, ett jumbovandringspris som grannbyarna Rödön, Tullus-Sjöbygden och Kälen kämpar om. Rödön fick locket i fjol. Men Johannas Höglind pinnar glatt på i allén efter Stiklestad. Omedveten om vilket öde som kan drabba laget….

EN AV LOPPETS VERKLIGA VETERANER är Åse Rekkebo, som springer för Byåsens veteranlag. Här tar Åse det litet lugnare, men det kan man gott göra när det är länge sen man passerade 80.

KULLAMARK från Härnösand är ett av få svenska lag som inte kommer från Jämtland. Laget drabbades för några år sedan av ett tragiskt dödsfall i loppet, Men starterna i St Olavsloppet blir ju även ett sätt att hylla minnet av kompisen.

TRÅNGT VÄRRE VAR DET NÄR Börsa IL, Fylkesmannen och Offerdals damer kom in samtidigt. Inger Gagnås avslutar för Börsa medan Fylkesmannen i Tröndelag/Statens bedriftsidrettslags slutman är 30-årsjubilerande Arne Ramsdal. Bakom skymtar Offerdals Julia Stefansson.
OFFERDALS DAMER var sexa i sin klass och ligger femma. På slutsträckan till Levanger hade laget barnbarnet till en historiusk profil. Julia Stefanssons farfar hette Janne Stefansson och är den som närmast Mora-Nisse Karlsson har flest Vasaloppssegrare.
KAROLINERNAS ÅTERKOMST borde inte vara så populära här nästan 300 år efter deras härjningar. Men det här gänget är snällare gossar och roffar inte ens åt sig onödigt bra placeringar. Joel Larsson heter den unge avslutaren som har lika ungt sällskap.
MORTEN SKILLE FÅR verkligen ta emot publikens ovationer när han som en av de första når målet i Levanger. Hans Kongsbergs Seatex startade i första grupp. Laget ligger på 134:e plats.

SÅ HÄR GLAD blev Johanna Skånöy i Team Skånöy när vi knäppte en bild på henne på väg från historiska Stiklestad. Laget är ett s k endagarslag och deltog inte i Sverige.