Namdal har en enorm bredd på sitt damstall och har två dagar haft två lag på ”pallen”. Förstalaget är helt suveränt och leder efter tre dagar med drygt 36 minuter. Andralaget fick på fredagen se sig besegrat av inte bara förstalaget och Byåsen men även St Olavs Hospital, som gick in på tredje plats. Offerdals damer blev bästa svenska lag med en sjätteplats trots att man låter en del starka damer springa i klubbens herrlag.

På bilden ser vi Namdals tjejer från bägge lagen. Elisabeth Wendelbo (243) var sluttjej för det vinnande laget och Helga Vestermo Reitan till höger om henne (250) avslutade för lag 2.

Team Leröy Hitra ökade på sin ledning i St Olavsloppet och vann dagsetappen mellan Sanddvika och Levanger med drygt fyra minuter före Strindheim. Det betyder att laget har ett säkert gepp inför lördagens långa etapp till Trondheim. På bilden går laget slutman (namn saknas i startlistan) i mål i en gassande Levanger-sol.

De närmaste konkurrentlag är ordentligt på efterkälken, Namdal med en halvtimme och Mosvik med ytterligare 14 sekunder.
Hitras andralag, gjorde en kanondag och blev trea, men ligger ändå bara på åttonde plats, två placeringar före bästa svensklag, Sportsgym som var nia på fredagen. Tidsmarginalen är dock stor.

På andra bilden ser vi Edvard Vasdal avsluta i Levanger, omgiven av klubbkompisar.

Sportsgym från Östersund var på fredagen bästa lag från Sverige med en nionde plats och ligger totalt på trionde plats. Dagsavståndet till ledande Leröy Hitra var 24 minuter och totalt är det nästan precis två timmar.

Övriga placeringar för jämtarna var 13 Hallkutarna, 17 Offerdal med totalplaceringarna 18 resp 15. Åsarna skicenter ligger på 28:e plats. På bilden är det för övrigt en Åsarna-skidtjej, Frida Hallqvist, som avslutar för Sportsgym. Med i mål är även hennes kille Oskar Kardin, som är ett framtidsnamn bland långloppsåkande skidlöpare. Han håller hög klass redan nu.
Fredagen blev loppets hittills varmare med kring 25 grader i Levanger óch varmare ¨på enstaka ställen. Med samma fortsättning sista dagen kan loppet bli ett av de bästa rent vädermässigt. Men visst kan det bli kämpigt den långa vägen till Trondheim.

RÖNNING RUNNERS ETT RIKTIGT SKID-FAMILJELAG
Rönning Runners gjorde sin bästa dag i årets lopp på etappen Sandvika – Levanger. Facit blev en 18:e plats och ett totalavancemang till 58:e. Laget är fullt med skidess på alla nivåer. Mest kända är Eldar och för oss äldre än hans tante (faster) Vigdis. Bestefar Arnfinn och bestemor Margit finns med och hejar på sina ättlingar.
Skidkopplingen märks även på namngivningen. Där finns till exempel en Gjermund, naturligtvis född 1966, VM-kungen Gjermund.
Arnfinn Rönning, bestefar till Eldar, tävlade själv på skidor.
– Men för mig kom arbetet på gården i första hand, säger han.
Dottern Vigdis var en riktig juniortalang och senare av Norges bästa på slutet av 70-talet, men skadekrångel hämmade karriären. Hon var samtida med VM-drottningen 1982, Berit Aunli (Kvello).
Eldar har åkt hem tre VM-guld i stafett och även individuellt silver och brons. Han var en av världens bästa klassiska åkare, men hans skidinsatser är från nu inriktade på de egna barnen.
Utöver den stora bilden ser vi Vigdis tillsammans med en av lagets yngsta medlemmar, Ellinor.

LAG OLSSON med grunden från byarna runt Kövra har varit med i alla St Olavslopp. Två av lagmedlemmarna har sprungit alla gånger och på lördagen springer en av dem, Rolf Nilsson, sista sträckan till Trondheim. Slutmannen på den här bilden, in till Levanger, är Tim Olsson. På den andra bilden samtalar Rolf Nilsson med en annan som gjort 30 lopp, Nils Olof Högström, som numera springer för Rörösjöns IK – tidigare bl.a Brandkåren.

Växling vid St Olvsloppets tredje dag vid St Olavsbru, Kroglund med släkt och påfyll. Odin Kyrkjebö får upplysning av Monica Kaspersen Kyrkjebö om var cykeln står och som han får ta över.