”Mediedrevet”som var tvåa i endagars gör här en stark avslutning med Josefine Wikberg.

Mediedrevet var ett efterlängtat medialag i årets lopp. I premiären nöjde man sig med med sista dagen, där laget var näst snabbast bland de tolv lagen. Förhoppningsvis kan man till nästa år få till en ”medialandskamp” mot Norge, eller åtminstone en landsdelskamp. Antingen bara en dag, eller så hela sträckan.

En tanke har varit att varje mediekonstellation, LT, ÖP, Östersundstidningar/Mittmedia samt Radio-TV och övriga skulle kunna svara för varsin dag med möjligheter till lån mellan enheterna. Det borde inte vara några problem att mönstra ett  medielag.

I årets lag fanns till exempel gamle frilansaren Anders Burman på de två startande sträckorna. Bland övriga kan nämnas tidigare sporchefen Patrick Sjöö på de två följande. Lagledaren Rickard Kingstad, som är chefredaktör för Aktiv Träning, vann två sträckor och på slutsträckan gick Josefine Wikberg mycket starkt.   Affärstidningens chefredaktör Karin Bångman och Z-sports chef Helena Modigh var andra kvinnliga inslag.

Radio Jämtland bidrog till exempel med Håkan Lundqvist och Björn Nordqvist.   Östersundstidningars vd Björn Hemmingsson föregick med gott exmpel och avverkade en sträcka. Vi antar att löpglädjen kommer att smitta av sig på övriga i de många mediaföretag som numera finns.