Först i mål av alla

Precis som i fjol var ett motionslag först av alla i mål.  Nu var det endagarslaget Oracle Trondheim som kom först till Levanger. Slutmannen, Knut Anders Hatlen, är en bra löpare men kanske ännu bättre på skidor med en 33:e plats i Norska mästerskapen samt en 37:e plats i Vasaloppet. Men inte så långt bakom Oracle kom Strindheim och Malm-Selsbakk. Oracle startade dock i en tidigare startgrupp.
St Olavsloppet 2015

Namdal och Strindheim i damkamp

Namdals damer tog kommandot i damernas klubbklass sedan Strindheims sluttjej fått håll.  Som mest var Strindheim åtta minuter före, men inför slutsträckan hade avståndet halverats. Namdals sluttjej var Maria Wågan.

Namdal i mål

På den andra bilden ser vi växlingen efter fem sträckor då Strindheim tagit en knapp ledning. Det är Marit Johanne Resell som växlat till Astrid Lunde Nilsen.

St Olavsloppet 2015

Strindheim mot ny herrseger?

Strindheim vann två klasser i fjol och herrlaget ser ut att ha goda möjligheter att vinna även i år. Laget kopplade tidigt greppet och vann till slut första dagen med elva minuters marginal före Rindal.  

Strindheim herrar 

Till Namdal är det ytterligare drygt en kvart, men öppna klassens Malm-Seösbakk (bilden nedan) var bara knappt hundra meter bakom Strindheims Lars Bendic Eide.

Malm-Selsbakk

Tuff dag för Perra Hellström

Perra Hellström hade en tuff dag. Först startade han för sitt gamla lag Hallkutarna, en stund senare sprang han nästa sträcka för Sportsgym och så avslutade han dagen med ytterligare en sträcka för Sportsgym som ligger tvåa i den öppna klassen, 20 minuter efter Malm-Selsbakk som i sin tur gav klubbklassens etta Strindheim en match och bara var ett tiotal sekunder efter i mål. Avslutningsman för det norska laget var Stian Vestbö.

Perra Hellström