Oavsett hur roligt och inspirerande det är att ge sig ut och springa, så kommer det dagar när lusten tryter. Då kan små motivationstips hjälpa.

Prioritera din träning
När du nu väl satt igång att motionera och träna regelbundet är det helt avgörande att du prioriterar tiden för det. Annars tryter motivationen lätt när tidspress, familjegöromål, jobb m.m. kommer emellan. Så upprätta ett bindande träningskontrakt med dig själv, och se till att hålla det precis som du ingår avtal med andra människor. Prata också med din familj, så att de förstår din prioritering och således blir involverade i ditt träningsschema och inte kommer och beklagar sig senare.

Sätt upp ett mål
Det kan vara mycket motiverande att sätta upp ett mål. Det kan innebära att du bestämmer dig för att löpa 10 km i stället för 5 km. Eller att du ställer upp i ett motionslopp. Kom ihåg att ditt mål ska vara realistiskt. Och du får ut mer av att sätta upp små delmål än att sikta mot alltför stora utmaningar för tidigt.

Skäm bort dig med nya prylar
Inte mycket är så motiverande som ny träningsutrustning. Skäm bort dig själv med nya prylar emellanåt. Du kommer att märka att glädjen och förväntningarna inför träningen stiger, och att glädjen över själva träningen gör detsamma.