”Halvtidsuppehållet” i Sandvika brukar ge en bra fingervisning om hur St Olavsloppet skall sluta. När det gäller totalsegern är det minst sagt ovisst med bara en sekund mellan öppna klassens etta Malm-Selsbakk och Strindheim, som leder klubbklassen.

Duon är överlägsen i sina klasser. Malm-Selsbakk har 27 minuter till bästa jämtlaget Sportsgym (fyra totalt). Sokna-Stören (där nu gravida Marit Björgen brukar springa) och Kyrksäteröra. Även den sistnämnda klubben har – liksom många norska – en viss skidkoppling eftersom det är Ove och Berit Aunlis klubb. I laget springer nu sonen. I klubbklassen ligger Rindal tvåa, 24 minuter efter Strindheim, så det vill mycket till för att ändra på den ordningen.

Strindheim har det tuffare i damklassen där dock laget genom en klar seger andra dagen passerade Namdal och har drygt två minuters marginal. Trea totalt av damlagen är St Olavs Löpedamer som är över en timme efter Strindheim och Namdal, men som leder den öppna damklassen (oavsett klubbtillhörighet). Här är Selbu-Tydal tvåa. Ett intressant lag med mamma Grete Ingeborg Nykkelmo med döttrarna Nora och Runa Ulvang.

Grete håller stilen och var damfyra på sin sträcka. Intressant när det gäller damsträcktider var Trångsvikens junior Hedda Bångman som på näst sista sträckan var tvåa efter Strindheims Anne Nevin. Det skilde knappt en minut mellan de två. Hedda sprang i Trångsvikens blandade lag som ligger på tionde plats i klubbklassen och är näst bästa jämtlag efter Sportsgym.

Totalt är Trångsviken på 13:e plats och de närmaste jämtlagen Duved och Hallkutarna har placeringarna 20 och 27 totalt. Sportsgyms lag 2, kallad motion, ligger på placering 30.