Bild: Skal delta i St Olavsloppet. Fra venstre, Kjell Vidar Norheim, Vegard Steinbakken, Sigurd Mjølkalid. Gabriel Norheim og Jorid Lande.

De siste årene er stadig flere utøvere å se i Hattfjelldal IL’s lett gjenkjennelige drakt på friidrettsstevner. Med primus motor Kjell Vidar Norheim har idrettslaget i fjellbygda lengst sør i Nordland blitt et positivt innslag både på lokale og nasjonale stevner.

Norheim har deltatt i flere år med Hitramosjonistene i St Olavsloppet, stort sett hvert år siden 2007. Ikke unaturlig at han så muligheten for en deltakelse i bygda der han har bodd siden 1995. En forespørsel ble sendt til hovedlaget ved årsmøtet i 2015.

-Da ble det vedtatt deltakelse. I fjor var tiden litt for knapp men i år stiller vi. Årsmøtet vedtok og ta kostnaden med påmeldingsavgiften. Vi regner med en tropp på rundt 20 løpere, der halvparten er aktive innen idretten og resten såkalte mosjonister og barn, sier Kjell Vidar Norheim og understreker at det er idrettslaget som deltar og ikke friidrettsgruppa.

I mange bygdesamfunn er det en stor entusiasme for å få til noe ilag. Der er Hattfjelldal’s friidrettsutøvere noe å se etter. Gjennom vinteren kjører de minst en gang per måned til Steinkjer for å ta helgetreninger i friidrettshallen. Grytidlig lørdag morgen er avreise og da trenes det en økt ved ankomst. Etter det mat og hvile og enda ei økt. Søndag er det igjen trening før hjemreise.

-Vi synes dette er sosialt og vi spiser alltid på samme restaurant i Steinkjer, sier trener og altmuligmann Norheim.

Fasilitetene til friidrettstrening i Hattfjelldal er ikke lukrative. Ei stripe på 90 m av tilløpsmatter med ei lengdegrop i enden fungerer. Mye trening foregår i bakker, noe det ikke er mangelvare av. Dette beviser at for å få fram utøvere er det ikke alltid prangende anlegg som behøves, men derimot ildsjeler som klarer å skape et miljø og en entusiasme.

Det sosiale skal gjennomføres på samme måte i St Olavsloppet. De første nettene blir i leiligheter midt i Åre. Før siste dag skal de overnatte i Skogn Folkehøgskole.

-Vi vil avholde lagmøter hver dag og se på logistikken med transport osv. neste dag. Etter innkomst i Trondheim har vi bestemt oss for å ha en verdig avslutning på Peppe’s pizza, forteller en svært engasjert Kjell Vidar Norheim.

Hattfjelldal IL løper i pulje 3 og er muligens det første idrettslaget som deltar fra Nord-Norge.

Norheim er opptatt av gjennomføringen av stafetten og mener det er viktig at det blir løpt i riktig pulje, og at pulje 5 bør inneholde et viss antall lag.