Helena Ekholm, Trångsviken, mer löpstark än någonsin. I St Olavsloppet var hon manslukare av stora mått. På lördagen springer hon i mål på Stortorget.

 

Naturligtvis var det essen. Helena Ekholm och Sara Lindborg som bäddade för Trångsviken Woolpower  fredagstriumf. Men Jenny Jirheds tuffa start angav tonen .

Kilometertiden 4.23 på klättringen uppåt gränsfjället är imponerande. Madeleine Linestrand hade 3.58, Helena Jonsson 3.49 och Sara Lindborg 3.37. Sara hade nog den mest släta sträckan, men även det mest effektiva löpsteget.

–   Formen känns bra även om jag hade en lätt skada strax före landslagslägret, sa Sara, som efter lägret varit ”hemma”  i Falun, om man nu kan tala om hemma där efter ett drygt decennium i  Jämtland.  På lördagen tar Sara en tidig sträcka.

Avslutar blir skidskyttevärldsmästarinnan Helena Ekholm, som tar de två sista sträckorna på ganska precis en mil.

–     Jag hade 39 minuter i fjol och hoppas sänka en minut nu, sa Helena. Hon har löptränat mer än någonsin och insett att löpning ger mer kondition än rullskidor. Det blir intressant att se vad det ger för resultat till vintern.

Drivet i fredagens löpning var imponerande. Hon passerade den ena manliga löparen efter den  andra. Jag tror inte karlarna deppade för det.