Om du har det stressigt på jobbet, eller om du befinner dig på resande fot, så kan en kort löprunda mitt på dagen vara mycket effektiv för att hålla igång både konditionen och träningsrytmen. Dagsljuset gör också att du får mer ork och energi till att träna.

Bara du lyckas få på dig träningskläderna så kommer du att märka hur du blir mer motiverad att löpa längre och längre sträckor.

Pröva att löpa relativt snabbt under en del av de korta passen så att du får så bra träningseffekt som möjligt. Tre löprundor á 30 min/vecka kan vara en rimlig dos för många. En av veckans rundor kan se ut så här: 7-8 min uppvärmning i form av jogg. 12-13 min tempopass i form av sin ungefärliga tävlingsfart i ett 5 km-lopp. Avsluta med 10 min nedvarvning inkl. stretchning.
Veckans två övriga löprundor bör gå i ett jämnare och betydligt lugnare löptempo.