Två av St Olavsklasserna bjuder på en mycket spännande kamp. I damernas motionsklass tog dagsettan Namdal och tvåan Strindheim in nästan hela Trångsvikens ledning. Marginalen mellan de tre lagen är bara dryga minuten och Trångsviken har bara elva sekunder till Namdal.

I herrelitklassen ångar Skogn på, men vann dagen med bara 19 sekunder till Rindals-Troll och dryga tre och en halv till Namdal. De tre lagen är efter halva stafetten är spridda på en kvart.

I motion mix är spridningen litet större. Tellfsdal ,ett norskt sponsrat svenskt lag med en del av Mäler-Engcons och Olofsfors gamla löpare vann andra raka och har över 40 minuter till närmaste lag Svorkmo.

Bilden är från starten i Åre. där elitlagen och de bästa motionslagen gick ut i femte startgrupp. I mitten Rindals-Troll, Tellefsdal och Namdal, som direkt gick loss. Skogs löpare längst till höger halkade efter, men laget kom igen!

Bilden är från starten på torget  i Åre, där elitlagen och de bästa motionslagen startade i femte gruppen.

Dagen bjöd på fint löparväder, kring 11-15 grader, en smula sol och ganska myggfritt i Sandvika. Regnet höll sig borta, men trafikstockningarna kring växlingarna på Skalstugvägen var   rekordartade.