Det var kyligare väder när de fem startgrupperna lämnade Levanger för drygt sex mils löpning mot Sandvika vid svenska gränsen. En tuff dag med branta stigningar mot slutet. Urige Buta som hade de två första sträckorna för nr 156 ISS Facility Services AS var snabbt ut och tog en överlägsen ledning i startgrupp 3.  Totalt var det första dagen 187 lag som kom till start. Med de som bara springer en eller två dagar på på svenska sidan kommer nog antalet startande lag att passera 200.St Olavsloppet 2015

St Olavs Löpedamer öppnade starkt

St Olavs Löpedamer som första var bäst i damernas icke föreningsbundna klass öppnade starkt även andra dagen. Här är det Lena Larsen som sträcker ut på vägen utanför Levanger. Hon hade sträckan fram till Mule skole.
St Olavsloppet 2015

Den löpande lagledaren

Ingen klubbledare har väl haft så många lag i elden som Tor Jarle Bolme i Rindal, Han själv tog hand om andra dagens startsträcka mellan Levanger och Mule. Men det var inte i det bästa laget utan lag 3. Tor Jarle är dessutom trogen Volvo-förare sedan decennier tillbaka.St Olavsloppet 2015

 

Svensk-norsk parlöpning

Åtminstone en bit av den första sträckan såg vi duon Torgeir Valöen, Finstadeliten och Rörösjöns Stefan Ajax kämpa sida vid sida. Rörösjön är ett av många lag från Bergs kommun.
St Olavsloppet 2015

Ingen Petter än – men väl Vegard

Skidkungen Petter Northug har ännu inte kommit in i St Olavsloppet, men gör det nog på den svenska sidan. Men på torsdagen fanns en annan skidkung på startlinjen, nämligen Vegard Ulvang, som vunnit en rad OS- och guld både i stafett och individuellt. Vegard är fortfarande med i längdåkningens hetluft i egenskap av ordförande i FIS-längdkommitté. 52-åringen höll fin fart på andra dagens startsträcka och gick ut som sjua från Moan stadion i Levanger. Han såg rapp ut när vi passerade honom några kilometer längre ut på sträckan. Hela familjen Ulvang springer för övrigt i Selbu-Tydals lag. Frun Grete Ingeborg Nykkelmo och döttrarna Guri och Nora springer i damlaget, som var tvåa första dagen i det vi tidigare kallade motionsklassen. Grete är för övrigt världsmästare både i längdåkning (20 km) och skidskytte. Vegard Ulvang ligger sjua vid utgången av Moan, men har ett långt koppel bakom sig, bl.a nr 22 Hans Strindberg i Sportgyms motionslag.
St Olavsloppet 2015

En leende Vegard Ulvang, kanske lite ovan att numera ta emot, åskådarnas hejarop.
St Olavsloppet 2015