Långtradare blev ett streck i räkningen

En polsk långtradare med havererad koppling blev mer samtalsämne än själva tävlingen den andra St Olavsdagen. Bilen blockerade vägen strax efter växlingen i Sul, då två sträckor återstod. I kön fastnade även löpare som skulle upp till sista sträckan. De som hade läget under kontroll lät tidigare löpare fortsätta, men för några blev det säkert kaos.  Man räknar med att ett tusental bilar stod i kö, de flesta i löpriktningen, alltså från Verdalshållet.
St Olavsloppet 2015

Det tog lång tid innan man fick tag på en traktor som kunde bogsera fram långtradaren så att köerna kunde passera. En del av svårigheterna berodde även på parkerade bilar som stod parallellt med långtradaren. Det tog ungefär en timme innan proppen lossnade. Ihållande regn bidrog också till att etappmålgången i Sandvika inte blev så trevlig som vanligt. Men myggfritt var det i alla fall och löparhumöret var det inget fel på.
St Olavsloppet 2015

Malm-Selsbakk först av alla

Kombinationslaget Malm-Selsbakk var först av alla lag i mål och tog även ledningen totalt i St Olavsloppet, men bara en sekund före Strindheim, som dock har en klar ledning i den öppna klubbklassen. Strindheim tog även kommandot på damsidan före onsdagens segrande Namdal. I damernas klass med fri lagbildning har St Olavs löpedamer ett stadigt grepp. Leik (bilden nedan) var sist av alla, och Leiks slutman hette Erik Foss. Laget startade i näst sista startgrupp
 St Olavsloppet 2015