Det 30:e St Olavsloppet tjuvstartade på tisdagskvällen med sedvanliga Mini-Olav där det blev nytt deltagarrekord med 347 barn i åldrarna 0-12 år. De yngre sprang ett varv i Badhusparken och de äldre dubbla sträckan, cirka 500 meter.

Vad passar bättre i ett svenskt norskt lopp än en ett svensk-norskt par med barn i tisdagens Mini Olav. Laila Kvelis och Jerry Ahrlins flickor,  Elli och Ebba var bägge med i loppet. I det stora loppet springer Jerry startsträckan för Brunflo med sambon Laila Kveli brukar springa för Namdal som har loppets mastigaste damtrupp.

Vid den traditionella middagen före St Olavsloppets start överlämnade Östersunds kommuns fullmäktigeordförande Kjell Svantesson (i mitten) jubileumsgåvor till loppets företrädare på norska respektive svenska sidan, Öystein Lunnan och Curt Bergquist.
Svantesson underströk värdet av loppet både då det gäller folkhälsan, grannsamarbete och social samvaro. Det 30:e loppet som startar från Badhusparken i Östersund onsdag morgon har 207 anmälda lag. Den första startgruppen springer över gångbron mot Frösön redan 07.00 och totalt är det fem startgrupper.