I fjol vann den udda kombinationen Malm–Selsbakk St Olavsloppet. I år lutar mycket åt att en annan kombination, Kristiansand/Steinkjer tar hem spelet. Laget var på första dagens etapp, Östersund–Åre, tio minuter före Sportsgym, som också är ett kombinationslag med inte enbart jämtar även göteborgare.
TE-Nilsson---Steinkjer-Kristiansand-i-ma?l
Trea ligger Trondheimsklubben Strindheim, som för övrigt vann första loppet 1988. Den trion var ihop första milen, sedan sprack fältet upp. Namdal och Rindal, som de flesta år krigat i toppen ligger närmast. Av de övriga svenska lagen var Offerdal närmast med en 11:e plats, en timme efter ledande lag, Skaula, Brunflo och Hallkutarna ligger bland de 30 bästa.
Det är norskt även på damsidan med Namdal, Strindheim och St Olavs damer i topp. Offerdal är bästa svenska lag i damer motion, som alltså precis som den mixade klassen har fri lagbildning, även om många håller sig med rena klubblag.

Inga tågstopp i loppet
St Olavsloppets första dag kolliderade två gånger med tåget från Östersund och västerut. Men passeringen i Nälden gick smärtfritt och inte en enda löpare tvingades stanna. För tre år sedan uppstod motsvarande problem, men de få löpare som då fick stanna fick sin tid korrigerad.Thord-Eric-Nilsson---Ta?get

Offerdal har traditioner.
Offerdals damer har de två senaste åren varit bästa damlag från den svenska sidan. Den traditionen lär man väl infria även i år. På bilden är det unga Ida Andersson som kämpar i motlutet mot Alsens kyrka och med Alsensjön som härlig bakgrund.
Thord-Eric-Nilsson---Ida-Andersson-Offerdal

Första dagen gynnades av bra väder med riktig sommarvärme mot slutet. Totalt deltog 175 lag, varav en del bara springer en del av stafetten.