Bilden: Andreas Svensson, Olofsfors går i mål på dagens bästa lagtid. Andreas var dock bara tvåa på sin sträcka efter Ola Sakshaug. Krampe-Nidelv som var dagens ende som prickade elitmässig 3.00 på kilometern. Andreas vann en tidigare sträcka under dagen och hade på sina framträdande kilometertiderna 3.05 och 3.04.  På slutsträckan hade litlöparna ingen chans mot Ola och Andreas.

Olofsfors fortsätter sin starka insats i St Olavsloppet. Än en gång satte man tävlingslagen på plats och nu med så mycket att laget är fem minuter före tävlingslagen i totaltid. Bland motionslagen vann laget fem av de tio sträckorna.

Olofsfors hör som företag hemma i Normaling, gränstrakterna Västerbotten-Ångermanland, men lagmedlemmarna kommer från stora delar av landets norra delar.

Lars Södergård vann den första och spå vann Andreas Svensson, Martin Holmstrand och Andreas Fahlen en sträcka. En sträcksegrare var namnlös…

Men dagsmarginalen till Klaebu var ”bara” nio minuter efter sträcksegrar för Marius Geving och Kennet Flaöyen.  Totalt handlar det om 38 minuter.

Jämtlandslagen var inte speciellt på hugget. Hallkutarna verkar ha haft en mellandag, utan Daniel Lund, som tidigare vunnit tre sträckor. Nu blev det bara en 31:a plats och ett ”ras” till 20:e plats totalt. Bland insatserna kan man notera unge offerdalingen Martin Emilssons nionde  plats på sin sträcka, där han hade snittiden 3.37 per kilometer.

Så här gick det för de bästa lagen från Jämtland (totalplaceringen inom parentes)

Golds 21 (22)

Häggenås 24 (30)

Offerdal 27 (19)

Hallkutarna 31 (20)

Skaula Roadrunners 32 (32)

 

s.