Ultrasegraren Patrik Norberg tillsammans med cyklande servicemannen Örjan Sandler, en av många olympiska medaljörer som syntes i St Olavsvimlet.

Patrik Norberg från Östersund var dagens snabbaste bland åtta ultralöpare som sprang de tio milen från Brattland till Östersund. Med i ritningarna fanns även en officiell mellantid på  maraton (42.195 m). Det var i Slåtte, som Patrik passerade på 3.31.Han har tidigare gjort 99 maratonlopp.

Han behövde sedan närmare sex timmar på de sex milen till Östersund. Sluttiden blev 9.02.17 – tre kvart bättre än tvåan Johan Johansson.

Patrik har bott i Östersund några decennier, men kommer från Bräcke. Premiären på 100 km gav mersmak, men var kanske inte precis det som Patrik tänkte på när han totalt utpumpad vilade efter målgången. Patrik var mycet tacksam för fin service av medcyklande Örjan Sandler, som ju verkligen vet vad långdistans är, oavsett det gäller ”Iron man” (triathlons styrkeprov)  eller de många millopp han gjorde på skridsko med OS-bronset 1968 i topp.

Cyklisterna var ett sätt för arrangörerna att lösa den ombligatoriska servicen längs banan från klockan fem på morgonen till ett halvt dygn senare.