På bilden har Rindals Trolls Lars Morten Bardal växlat över till Frode Rönning. Från Krokom återstår nu en halvmara, dock en uppdelad sådan.

 

Östersund, lördag

Rindals-Troll var aldrig hotad då laget gick ut drygt fyra minuter före Namdals Löpeklubb utan drog ifrån ytterligare de fyra första sträckorna. Vid målet i Östersund var martginalen nära tio minuter, men så vann klubbens löpare inte mindre än tio av de 18 sträckorna.

Namndal och Skogn tog två sträcksegrar var medan hemmaklubben Trångsviken skrällde med fyra segrar.  Det gjorde att laget var trea i lördagens tävling, tolv minuter före Skogn och fem fram till Namdal. Fram till Rindals-Troll var det på lördagen ytterligare sex minuter. Totalt var det 43 minuter fram till det segrande norska laget.

Hemmapubliken kunde glädjas åt sträcksegrar för Per Erik Hellström, Carl Quicklund, Jonathan Thoresson och Hans Ahlberg. Jerry Ahrlin var tvåa på bägge sina. Thoressons kilometertid på visserligen lätta Valne Nälden, var prick tre minuter! Men dagens snabbast på deaa Henry Kälarnes styräcka hade 2.47 i kilometertid på distansen 6,9 km.