Henrik Northug i Malm-Selsbakk var först i mål i Åre.
St Olavsloppet 2015

Öppna klassens Sportsgym som satsade hårt tog greppet, Strindheim avancerade starkt, men till slut var det återigen Malm-Selsbakk, även de i den öppna klassen, som tog totalsegern den tredje dagen mellan Sandvika och Åre. Men det blev jämnt mellan de två norska lagen och det är hugget som stucket vem som tar totalsegern.

Strindheims slutman Lars Bendic Eide väl uppbackad av lagkompisar var inte långt efter och lördagens etapp kan bjuda på sekundraffel.St Olavsloppet 2015

Det blir också varsin klasseger för dem. Rindal tar nog andraplatsen i klubbklassen bakom Strindheim medan det svenska laget Sportsgym från Östersund bör bli närmast bakom Malm-Selsbakk.

Sportsgym avslutade med långloppsräven Andreas Fahlén som tog tre sträckor. – I långa loppet blev det ändå för tufft. De två lagen före oss hade pigga löpare på alla sträckorna.
På tredje bilden syns Sportsgyms Andreas Fahlén pusta ut efter tre sträckor.
St Olavsloppet 2015

I damklassen har Namdal tagit en överlägsen ledning före Strindheim som får svårt att ta hem slutsegern. St Olavs Löpedamer är starkast i den öppna damklassen.

Fredagen började i ganska trist väder, men ju närmare Åre man kom öppnades himlen. Men något totalomslag till fint sommarväder blev det inte. Kanske kommer det på lördagens etapp Åre-Östersund.