Skogn  och Tellefsdal höll stilen hela vägen ut de 33 milen i St Olavsloppet, medan Trångsviken hade för tunt lag sista dagen och föll tillbaka från första till tredje plats i damernas motionsklass.

De två förstnämnda har vunnit alla dagar och ökade undan för undan ledningen. Skogn fick till slut en kvarts marginal i elitklassen och tog sin tredje seger i loppet. På första sträckan tog de två huvudkonkurrenterna in en smula, Namdal var till ex 26 sekunder snabbare mellan Levanger och Skogns egen hemort.

Det blev sträcksegrar på nio av lördagens 14 sträckor för Skogn, en av dem (Stjördal-Gevingåsen) delad med  Rindals Troll som var snabbast på ytterligare fyra sträckor. Namdals löpeklubb fick nöja sig med den lilla inhämtning på första, som alltså gav seger.

För dagen vann Skogn med sex minuter vilket gav en kvarts segermarginal till Rindals Troll. Namdal släppte ytterligare tio minuter och var på fyra dagar distanserat med drygt 35 minuter.

Motionslaget Tellefsdal, som i sin klass var en och en halv timme (!) för Klaebu och Svorkmo var nio sekunder snabbare än Skogn på de fyra dagar. Vän av ordning under förstås hur ett motionslag kan vara snabbare. Men löparna i laget är tävlingslöpare och i den klassen kan man i andra sammanhang tävla för vilken klubb som helst. Startman i laget var förresten Anders Södergren, som bara var med första dagen.

Strindheim och Namdal klättrade bägge förbi Trångsviken sista tävlingsdagen, mycket tack vare att de på ”rätt sida om gränsen” hade lättare att samla lag utan dubbleringar. I Trångsviken var det fyra fick dubblera. Men generellt var kanske laget litet för tunt utan Helena Ekholm och med kanske starkaste löparen Sara Lindborg bara en dag.

Strindheims ledare Arnfinn Ofstad ville till varje pris att hans lag skulle vinna. Två löpare som inte kom loss från sitt jobb fick springa tidigt och så skjutsade Arnfinn dem till jobbet.

Sista dagen av det 25:e St Olavsloppet blev vädermässigt den bästa. Mot slutet blev värmen nästan litet tryckande då temperaturen steg till några streck över 20. Tack och lov var solen mycket sparsam med sina strålar.


På bilden spurtar Skogn i mål. Det är Per Olav Ödegård som har slutsträckan. Bland övriga på bilden kan nämnas skidesset Eldar Rönning med en påläggskalv på axlarna.