TRONDHEIM: De fleste lag har gode forberedelser inn mot St Olavsloppet. De løpende damer for St Olavs Hospital har felles treninger året gjennom med spissing fram mot årets høydepunkt, en løpsreise mellom Østersund og Trondheim.

For den løpeglade gjengen er det sosiale et viktig element. De utstråler godt humør og samhold gjennom stafetten, og ingen virke å ha det travelt med å returnere etter sin etappe. Å heie fram sin lagvenninner videre på dagen er mer regelen etter endt løpt etappe. Mye handler jo om at de tilbringer flere netter i Åre sammen under Loppet.

God tid er noe de prioritere. De rosa overtrekkstrøyene er ofte å se like etter at vekslingspersonalet har etablert seg.

-Vi liker å ha god tid. Det er noe med sjarmen med stafetten å ha god logistikk. Etter endt etappe hender det vi må finne en bil. Vi vet registreringsnummeret men ikke hvor den står. En litt artig utfordring, uttaler Kine Husteli Kristiansen.

St Olavsloppet’s utsendte møtte noen av deltakerne på Jernbanestafetten på Dalgård. For øvrig en stafett som er arrangert siden 1960. En av jernbanens mest kjente løpsprofiler Even Løkken var sterkt medvirkende til arrangementet. St Olavs Løperdamer stilte med to lag på firemannstafetten. Kjersti Sund Solli, en av to lagledere, satte seg denne gangen selv på sidelinjen men skal stille sterkt i Oslo’s gater på Holmenkollstafetten kommende helg.

-Vi har så stor interesse at vi har måtte si nei til noen. Til sammen er vi 33 damer som reiser nedover på fredag. To lag blir 30 løpere, og så har vi med 3 reserver. Dette er også en sosial samling med felles bosted og måltider. Hjemreise skjer først på søndag, sier oppkvinne Kjersti Sund Solli.

Damene som løper med mottoet «På lag med deg for din helse» på ryggen har to oppkvinner. Siv Sæther har rollen sammen med Kjersti Sund Solli.

-Vi har både sommerfest og førjulsfest. På den før jul så oppnevner de to med lagledervervet to nye oppkvinner, slik blir det en fin rullering, forteller Sund Solli, opprinnelig fra Mosjøen.

-Jeg føler meg litt fersk i St Olavsloppet i forhold til mange andre på laget, i og med at vi har vært med i en årrekke på stafetten.

Tonje Steigedal har siden 2002, årlig ikledd seg startnummer 245 for å gjøre en innsats for løpedamene.

-Jeg har løpt mange forskjellige etapper. Noen har gått bedre enn de andre, men alltid morsomt, sier veteranen i stafetten.

På spørsmålet om hvilken etappe som har gitt mest positiv følelse var ikke uventet den med start ved St Olavs bru. I fjor førte hun stafetten over mål ved Nidarosdomen med et av de to lagsflaggene hevet over hodet, med sine løpekolleger bejublende på innløpet.

De fleste lag har et annet lag som er sine hovedkonkurrenter.