Bilde. Løpere for Frivillighetssentralen, fra venstre. Lina Balstad, Juan Mahmoud ,Tone Kleven, Hamed Yousefi, Fida, Linda Nilssen,   Amand Guadad  , Erlend Aagesen, Ziena Tewelde

STJØRDAL: St Olavsloppet er først og fremst en løpsfest for alle som deltar. Gleden med å delta er innlysende når en følger stafetten gjennom de fire dagene. Laget Vi går over grensen / Foreningen Norden ønsker å bruke de to midterste dagene for å gi et tilbud til våre nye landsmenn.

Det er inngått en avtale med Frivillighetssentralen i Stjørdal og Hegratunet (mottak for unge asylsøkere). 9 etapper mellom Åre og Sandvika bekles av løpere fra Frivillighetssentralen mens Hegratunet fører stafetten fra Sandvika til Verdalsøra, i alt 8 etapper. Lagleder for velkjente startnummer 165 er Thoralf Pedersen.

– Jeg har ordnet med omvisning og mat på Stiklestad kultursenter for begge gruppene.  Vår tanke er at dette er en fin måte å møte folket i Trøndelag og derved få innsikt i kultur og språk, sier Pedersen.

Under nummerutdelingen på Øverlands Minde før helga var det helt tydelig stolte stafettdeltakere som møtte. Bosatte flykninger får på denne måten et flott møte med norsk kultur og tradisjon. Toralf Pedersen, lagleder på andre året gleder seg veldig til dette og spesielt de midterste dagene.

-Dette tror jeg blir artig for utøverne. På laget vårt har det aldri vært om og gjøre å komme først i mål men å sette seg egne mål. Dette er en veldig helsebringende sak.

Foreningen Norden, Bedriftsidrettskretsen og Nord Trøndelag Fylkeskommune bidrar med påmeldingen, og Ole Myrbekk fra bedriftsidrettskretsen har i en årrekke fra 2004 og inntil i 2014 vært leder for laget. Nå stiller han som mentor.

-Jeg har vært med mange år for å få dette laget på plass. I en del år har vi fått rekruttert en del av våre nye landsmenn til å løpe, via Fida i Frivillighetssentralen som en god støttespiller. Gjennom årene er det utrolig hvor mange vi har hatt innom laget. Og jeg vil berømme de vi har hatt med, for vi har alltid fullført de fire dagene uten at noen har brutt. Dette er et flott interregsamarbeid som har fortsatt. I starten var det svenske løpere på svensk side og tilsvarende norsk på norsk side. Jeg synes det er viktig at det er et tilbud slik at alle kan være med. Da jeg var i bedre form og på joggetur inn mot Hessjøen i Stjørdal hente det jeg stoppet noen som kom løpende imot i flott driv. Jeg spurte om de hadde lyst på en etappe på laget og det hendte jeg hadde flaks, forteller Myrbekk, som før dette laget var engasjert med Værnes Flystasjon sitt lag.

Myrbekk kan også berette at to av hans barnebarn fra Gjøvik bidrar med etapper for tredje gang.

Lag 165 var i flere år i medias søkelys med den berømte Petter-vekslingen (kanskje verdens eldste stafettveksling, i 2007 var de tilsammen 190 år) på Stiklestad, mellom Petter Green og Petter Bang.