Tellefsdal  drog ifrån i totalt – Namdals damer tog täten

Tellefsdal ökade på sin totalledning i St Olavsloppet på etappen mellan Levanger och Sandvika. Laget har nu elva minuters ledning till Malm/Selsbakk, som passerade klubbklassettan Strindheim med en och en halv minut.

St Olavsloppet 2014

I herrarnas klubbklass angav Skogn tonen redan på första sträckan där Eldar Rönning till och med var tre tiondelar snabbare än Tellefsdals Lars Södergård. Petter Northug var inte långt efter och hade en hård spurtduell med Fjällörnens Örjan Kjeldsli. Den spurten satt kanske i Petters ben när han gjorde en ny insats för Mosvik senare under dagen, där det blev en mera måttlig placering på sträckan. Det skulle inte förvåna om Petter tog ett rullskidspass mellan loppen… Han satsar hårt på en revansch kommande skidsäsong.

St Olavsloppet 2014

För Skogn blev det alltså en bra dag när laget passerade Rindal i motionsklassen. Marginalen till Strindheim minskade också en aning, men är drygt åtta minuter.

St Olavsloppet 2014

Strindheim hade också en sämre dag bland damerna där Namdal passerade och ligger nära två minuter före. Avståndet till St Olavsdamernas – i det man tidigare kallade motionsklassen – ökade ordentligt, men St Olavs damlag är fortfarande totaltrea på damsidan.

På herrsidan ryckte ett par lag fram en bit, nämligen Svorkmo och Hitramosjonisterna. Av de jämtländska lagen håller Sportsgym stilen och är kvar på sin totala sjätteplats. Offerdal gör en bra insats i herrarnas klubbklass.

Namdals damer passerade Strindheim på andra dagen och tog ledningen i damernas klubbklass och naturligtvis även totalt bästa damlag.Hild Sissel Vannebo är det som springer sista sträckan

St Olavsloppet 2014

Torsdagen bjöd på ett bra löpväder med kring 15 grader som mest. Solen tittade fram ibland och nederbörden begränsades till ett minimum. Sandvika överraskade också med i princip myggfritt. Möjligen har kallperioden inverkat negativt för mygg och knott, men positivt för löpare och publik.

Thord Eric Nilsson