Bäddat för spännande finaldag

Det är bäddat för spännande strider sista dagens etapp mellan Åre och Östersund, totalt 111,8 km. Ingen torde dock kunna hota Tellefsdal om totalsegern eftersom marginalen till närmaste lag är nästan tolv minuter.

Närmaste lag är Malm/Selsbakk, som anammat idén att förstärka ett klubblag, eller rättare sagt två. Det laget är drygt fyra minuter före Strindheim, som sägs ha en bra sistadag och kan passera.

St Olavsloppet 2014

Det talar också för att Strindheim håller undan i klubbklassen, trots att Skogn vunnit de två senaste dagarna, dock med blygsam marginal. Inför sista dagen skiljer 7.18 och fjolårssegrande Rindal är distanserat med ytterligare en minut.

Tellefsdal och Skogn var alltså segrarna på fjällturen från Sandvika till Åre. För Tellefsdal var det drygt tre och en halv timmes löpning på 63 km. Tellefsdal var sex minuter före klasstvåan Malm/Selsbakk. I klubbklassen hade Skogn cirka nio minuter sämre tid än Tellefsdal, men var 1.19 bättre än Strindheim.

Tar Tellefsdal segern blir det lagets femte totalseger. Räknar man in motionsklassen blir det tio segrar för det lag som ömsat namn från Mähler-Engcon, via Olofsfors till Tellefsdal, allt efter var lagledaren Bengt Enqvist råkar jobba.

Om det är stora marginaler på herrsidan – inklusive den mixade öppna klassen – så är det tvärtom mellen Namdal och Strindheim i damernas klubbklass. Där kan det gå hur som helst. Efter drygt 15 timmars löpning skiljer det 55 sekunder mellan Strindheim och Namdal. En marginal till namdalingarnas fördel. Hugget som stucket kan man alltså säga.

St Olavs damlag – från St Olavs hospital – är överlägsen i vad som tidigare kallades motionsklass, men är nästan fyra timmar efter de två klubblagen,

Av Jämtlandslagen är det Sportsgym som ligger bäst till med en möjlig sjätte plats i totalen och då en tredjeplats i den öppna klassen.

St Olavsloppet 2014

Offerdal, Åsarna, Hallkutarna och Duved var bästa lag i den öppna klassen medan Brunflo ligger 16:e i öppna klassen.

Fredagen bjöd på fint väder med en hel del sol, men en aning kyligt i skuggan. Hittills har alla haft det tur med vädret.