Stor spridning – ingen jaktstart.
Även om Strindheim bara var dryga minuten efter Steinkjer/Kristiansand så är det stor spridning i tävlingens två klasser. Det blir alltså ingen jaktstart i lördagens lopp mellan Levanger och Trondheim. Ordningsföljden verkar given. S/K har 17.54 tillgodo på Strindheim och Sportsgym har totalt 24 minuter fram till tätlaget. Efter de lagen kommer Namdal, Rindal och Mosvik. I damklassen har Namdal 11,41 i marginal till Strindheim medan St Olavs damer är distanserade med nästan en timme. ”Pallplatserna” verkar vara rätt givna i bägge klasserna.
Tva?a?ttiofyra
Sportsgym_levanger
Bilderna från målgången i Levanger visar S/K:s slutman Kennth Myhre med lagkompisar samt Sportsgym (bästa svensklag) med slutmannen Perra Hellström (St Olavslöpare sedan han var tio år) tillsammans med Olle Olsson, som för dagen även var startman i duons ursprungslag Hallkutarna (20:e just nu).

Ligger bra till för dasslocket
Rödöns lag måste springa i princip en kvart bättre än Kälen i lördagens avslutning. Annars får laget ta hem ”skamvandringspriset” dasslocket i kampen mellan tre byar. Tullus-Sjöbygden har sitt på det torra eftersom laget ligger kring en timme bättre till än Rödön. Först en bild på Rödön efter målgången sedan ser vi Tullus-Sjöbygdens växling i historiska Stiklestad (Stefan Olsson till Urban Wiklund). Sedan ser vi slutmannen Simon Lundstedt med lagkompisar vid målgången.
Dasslocket

Tullus2
Tullus