Skogn tog sin tredje raka dagsseger och har nu tio minuters marginal i St Olavsloppets elitklass, Rindals-Troll, som ligger närmast, har lika stort avstånd till trean Namdals löpeklubb. Mycket talar för att den ordningen står sig sista dagen med en sträcka på nästan tio mil mellan Levanger och Trondheim.

Det var mycket jämnt på de sex milen mellan Sandvika och Levanger. Skogn var närmare fyra minuter före Rindals-Troll som dock bara var 14 sekunder före Namdal.

I damtävlingen drog Trångsviken åter ifrån med två respektive fem minuter till Namdal och Strindheim. II motrion Mix kan inga rubba Tellefsdal, som nu har dryga timmens ledning och för övrigt kom in före elitlagen. Det var dryga minuten till Skogn och toptalt ligger laget nu bara 32 sekunder efter Eldar Rönning & co i det nordtrönderska laget. Klaebu och Svorkmo är lika klara favoriter till placeringarna bakom det suveräna kombinationslaget. Vädermässigt bjöds man på den bästa dagen utan regn och med kring 21 grader vid målgången.


På bilden pustar Skogns Johan Kjölstad ut efter målgången och en sträckseger på cirka halvminuten.