Först av alla till torsdagsmålet i Sandvika var Team A-tak med Åsa Persson. Laget startade i första startgrupp och hade alltså en och en halv timmas försprång till de bästa lagen. Olofsfors var naturligtvis än en gång bäst av alla motionslag och till och med bäst av alla. Motionsettan är nu mindre än en minut efter tävlingsettan Rindals Troll, men en halvtimme före närmaste motionslag Klaebu.

– Synd att vi sprang fel första dagen, annars hade vi varit totaletta nu, sa lagledaren Bengt Enqvist från Rossön, men numera verksam på Olofsfors i Nordmaling.

I laget fanns bland annat Daniel Näslund från Funäsdalen. Man har ett stort upptagningsområde och de närmaste dagarna väntas förstärkning från  sydligare breddgrader.

– Vi är ett lag av ””gamla” skidlöpare samt fotbollsspelare från Tandsbyn, säger A-taks  lagledare Leif Nordström, som även har takfirman. Leif var själv talangfull skidåkare i Brunflo. Han sprang även en sträcka under torsdagen. Löpstarkast då var Patrik Tallbom, som var 13:e på sin sträcka med kilometertiden 3.46. Laget kom på 35:e plats och ligger just nu 46:a

Hallkutarna var tionde lag för dagen och Daniel Lund vann en ny sträckseger och var tvåa på en annan Första dagen kammade han hem två segrar. Laget ligger sexa.   Offerdal var 21:a för dagen (17 totalt), Golds 23:a (26),  Häggenås 27:a (31) samt Skaula 32:a (29).

Bilden:  Åsa Persson i Team A-tak var först till Sandvika och fick i spurten sällskap av en rad lagkompisar.