Det är tio år sedan Namdal tog hem totalsegern i St Olavsloppet. Nu har löpeklubben bäddat för ett tioårsjubileum. Efter första dagen har det nordligaste laget av segeraspiranterna en ledning på nära fem minuter till det sydligaste, Rindal.  Trondheimsklubbarna Bratsbergs och Strindheim ligger närmast, men är elva minuter efter tätlaget.

På den första sträckan tog Mosvik ledningen med fem sekunder före Namdal, som dock snabbt tog kommandot och ökade ledningen undan för undan. Som mest var den över sju minuter, men så tog Rindal in en del av avståndet.

Mosvik fick nöja sig med sjätte plats, 18 minuter. Laget fick klara sig utan sin om inte starkaste så i alla fall mest namnkunniga löpare, Petter Northug som nu är tillbaka i skidlandslaget och måste följa lagets program med vissa arrangemang.

Offerdal är bästa Jämtlandslag med en 13:e plats medan Hallkutarna ligger 18:e, 45 resp 51 minuter efter tätlaget.

Perra Hellström i Hallkutarna låg faktiskt sexa efter sina två sträckor i loppets början. Samma placering hade Henrik Ottosson, Åsarna skicenter efter den inledande sträckan. Laget är mycket blandat och efter en dag ligger man 36:a.

Fjolårets segrande kombinationslag Team Leröy Hitra saknas, liksom även bästa Jämtlandslag de senaste åren, Sportsgym.

Namdal höll greppet nästan över alla 15 sträckorna och här slutför Erik Grimstad loppet.

Strindheim är med sin fjärdeplats inte ens bäst i stan. Dagens slutman heter Jo Inge Sandvik.

Offerdal ligger bäst till av Jämtlandslagen. Dagsfacit blev en 13:e plats. Slutman på sträckan in i Levanger var Erik Ottosson.

Perra Hellström sprang de två första och sista sträckan i sitt ”ursprungslag” Hallkutarna. Laget ligger på 18:e plats.