St.Olavsloppet 2013, målgång Åre Tellefsdal

Rindal och Tellefsdal som är de två snabbaste lagen efter St Olavs första etapp inledde litet trevande, men tog kommandot ju längre dagen gick och efter 18 sträckor hade de ett klart grepp om tävlings- respektive motions mix klassen.
I elitklassen stack Anders Södergren, Trångsviken upp och vann den andra av de  två sträckor han sprang, alltså fram till Ås. Då var det Trångsviken i topp. Sedan kom Östersundsättlingen Mikael Olsen i Namdal och tog täten. Mikaels pappa hette Kjell Halvarsson och var orienterare i Östersund innan han började arbeta i Norge.

Men efter dessa mellanspel var det Rindal för hela slanten och en total ledning i elitklassen med drygt nio minuter till Namdal och 18 till Trångsviken.  Tellefsdal, som ju kan plocka sitt lag från vilka klubbar de vill, har 30 minuters ledning i motion mix. Men till att börja med stack både Mosvik och tidigare elitklubben Ogndal upp. Mosvik ledde efter både första och andra sträckan, sedan kom Tellefsdal. Slutmannen Tadassa Abbassa var bara 27 sekunder efter elitlaget som hade Marhawi Tadesse som slutman.
Mosvik kan mycket väl sticka upp i dagens tävling, där startmannen heter Petter Northug. Men i långa loppet är naturligtvis Tellefsdal, som vunnit klassen även med beteckningen Olofsfors, överlägsen i klassen.

Första St Olavsdalen blev lyckad tycker ”St Olavsbossen”.

– Inga kollapser, några små skavanker bara. Dessutom inga större problem med trafiken. Vi hade dessutom tur med vädret, bortsett då från de regndroppar som kom i Åre, kommenterade svenska St Olavsbossen Curt Bergqvist den första dagen