Livligt påhejad av sina lagkompisar springer Sara Lindborg i mål för Trångsviken, som nu är totalettan i damernas motionsklass

.
Inte oväntat resulterade skid- och skidskyttessen Sara Lindborg och Helena Ekholms inhopp i att Trångsviken Woolpower tog hand om ledningen i damernas motionsklass.  Med duon i dagens lag, där Helena har de två sista sträckorna kan man anta att det blir segerjubel på Stortorget i Östersund.

Jenny Jirhed, skidpåläggskalv i Östersunds SK,  angav tonen på bergsbestigningen från Sandvika. Jenny såg till att det blev Trångsviken woolpower i täten nästan hela dagen. Jenny var 14 sekunder före Namdals Löpeklubb och hade nu tagit in dryga minuten på den sexminutersmarginal Strindheim hade i totalprotokollet. Under fredagen släppte man aldrig Strindheim in på livet. Bara på dagens femte sträcka fick Namdals Löpeklubb sticka upp och ta en ledning med nära minuten.

Den ordningen återställde Madeleine Linestrand snabbt. På nästa sträcka såg Helena Ekholm till att Trångsviken blev etta även i totalprotokollet. Helena vann sin sträcka med drygt två minuter och hade nu sju minuter i dagsmarginal (i totalen 2.24 till Strindheim). Sara Lindborg avslutade med dagens fjärde sträckseger även om hon fick visst motstånd av Laila Kveli i Namdal. ”Fru Jerry Ahrlin” var bara 48 sekunder sämre än Sara.  Laila verkade mindre tagen av sitt lopp än sambon Jerry Ahrlin som några minuter senare kom in efter att ha gjort en av Trångsviken-herrarnas absolut bästa dagsinsatser.