Varje vecka innehåller så mycket som 336 halvtimmar. Och eftersom tre tuffa löppass à 30 min kan göra att toppformen infinner sig till den 29 juni då St Olavsloppet startar, finns det alltså inga ursäkter för att inte hinna med att träna. Men det gäller att disponera de tre halvtimmarna rätt samt att ha tränat regelbundet och bra under de senaste tre månaderna. Mitt förslag, byggt på ett antal löpares erfarenheter, bjuder på följande upplägg under de kommande tre veckorna:

Pass 1 (t.ex. tisdag):  10 min uppvärmningsjogg + intervall 5×1 min (90 % av maxpuls) x 2 med 30 sek vila och 2 min vila mellan seten + 10 min nedjogg. Stretcha efteråt.

Pass 2 (t.ex. torsdag): 10 min uppvärmningsjogg + backintervall 5×200 meter (lagom brant lutning, 80-85% av maxpuls) x 2 med 1 min joggvila ner igen och 2 min vila mellan seten + 10 min nedjogg. Stretcha efteråt.

Pass 3 (t.ex. söndag): 5 min uppvärmningsjogg + 20 min snabbdistans (80-85% av maxpuls) + 5 min nedjogg. Stretcha efteråt.