Seniordirektør Ingar Fredriksen tror at tapt arbeidstid betaler seg i økt produktivitet når 50 Atmel-ansatte bruker en arbeidsdag til å delta i St-Olavsloppet.

I år stiller teknologibedriften for første gang med to lag.

I Atmels kontorlokaler på Rosten i Trondheim er det lov å prate om noe annet enn jobben i lunsjen. Helst, bør man ha andre interesser, noe den treetasjers lange klatreveggen i inngangspartier vitner om:

  • Vi har mange aktivitetsgrupper her på Atmel. Både ski, løping, orientering har egne epostlister, – det er så mange epostlister her i bygget at du vil ikke tro det, ler Andreas Eieland, sjef for produktmarkedsføring, som selv har vært med på både Ironman og maraton i tillegg til mindre ekstreme aktiviteter.

Bedriften Atmel selger mikrokontrollere, og de er sannsynligvis markedets største aktør i sitt segment innen 2011. . Atmel sin omsetning på mikrokontrollere i 2010 er estimert til omtrent 5 milliarder kroner , og Ingar Fredriksen bemerker at Atmel blant annet produserer mikrokontrollerne til åtte av ti touchskjermer på dagens androidtelefoner. Og det meste styres fra kontorlokalene på Rosten.

Work hard play hard

Tross i rivende suksess i et ekspanderende marked, er Ingar Fredriksen og Andreas Eieland opptatt av de nære relasjonene på arbeidsplassen.

  • Det jobbes hardt her, derfor er det positivt å gjøre noe i lag utenom jobbsammenheng, det er ofte da man blir kjent med hverandre, sier Andreas som knyttet en rekke nye kontakter blant de 200 ansatte etter fjorårets lopp.
  • Det er spesielt lurt for å inkludere nyansatt i miljøet, vi har observert en sterk teambuliding-effekt av å delta i loppet. Underveis er det jo mye logistikk og organisering, man må samarbeide for å gjennomføre, forklarer Fredriksen som har deltatt i loppet siden 2006 selv om han ikke betegner seg selv som topptrent:
  • Man trenger ikke være det, det er en lavere terskel for å delta i loppet enn mange tror.

Motiverer til trening og moro

Deltakelse i loppet fører til at flere av de ansatte trener, topptrent eller ei:

  • Vi vet at de fleste begynner å trene mer når det nærmer seg loppet, man kan ikke stille helt uforberedt, selv om man ikke er av de som trener mest. På den måten ser vi jo en helsegevinst at vi er med år etter år, forklarer Fredriksen som opplyser om at Atmel har vært med som både sponsor og deltaker siden 2009.

I alle år har Atmel forsøkt å gjøre seg bemerket i løypa blant annet med egne t-skjorter. I år varsler Eieland og Fredriksen at det blir show:

  • I år har vi lyst å showe litt, uten at vi skal røpe noe annet enn at laget Skabbreven er vårt store idol, ler Eieland som dermed signaliserer at man bør være på utkikk etter blåkledde Atmel-ansatte i årets lopp.

Med to jevne lag til start tror de at de vil bli lagt merke til:

  • Vi kommer nok til bli lagt merke til, men vi er ikke med for å komme først til Østersund, kommenterer Fredriksen som ikke legger skjul på at resultatet er det minst viktige med loppet.

I år inkluderes også de ansattes familie til å delta på Atmels to lag.

Ingar Fredriksen og Andreas Eieland viser frem et brett som utgjør innmaten i et elektronisk produkt, der en eller flere mikrokontrollere fra Atmel plasseres inni.