St Olavsloppet 2013, Schwabenpfeil


Det tyska laget Schwabenpfeil är det enda icke skandinaviska laget i St Olavsloppet. Tyskarna springer i Motion Mix och är verkligen kvalificerade för den klassen med sitt lag som har en synnerligen jämlik fördelning.

– Vi är fem damer och fyra herrar och kommer från trakten av Stuttgart, berättar Helga Fronius.
Några i laget fick höra om loppet för tio år sedan. Men det var först i år som allt stämde för att kunna planera in en tripp med hänsyn till semestrar och annat. De berömmer loppet, men medger att det finns vissa problem för nykomlingar.

– Vi är inte så hemma i geografin och hitta inte alla vägar som passar för att komma till växlingarna i tid. Det har blivit knappa marginaler ibland, men vi har inte missat något, säger Wolfgang Claus, som för övrigt sprang sista bergsetappen mellan Skalstugan och Sandvika.
Laget ligger ganska precis mitt i resultaten av Motion Mix, nämligen på 85:e plats med Jämtlandsklubbarna Marieby och Rörösjön strax före sig.
Bäst för dagen var Rainer Hildebrand som var 40:e på sin sträcka. Men Christel var väl minst lika bra när hon hade 60:e bästa sträcktid bland alla män.

St Olavsloppet 2013, Schwabenpfeil på språng

På bilden jagar tyskarnas Elke Hildenbrand Häggenås Håkan Odin.