Starten har gått från Åre för den första och minsta startgruppen som gav sig iväg klockan sju. De har drygt elva mil framför sig till Östersund och är kanske i mål mellan klockan 16 och 18. Elitlagen som startar sist kan möjligen komma aningen tidigare, men ensamlöparen i Ellas Resa, Mikael Andersson och Flexirunners med två löpare får svårare att klara tiden.

St Olavsloppet 2014

Ensamlöparen Mikael Andersson, Ellas resa startar sista dagens löpning. Curt Jonsson som är lagledare för ICA Supermarket J/H som består av löpare från 9 av de 15 affärerna i länet och Flexirunners Claes Heiming beger sig ut på den sista dagsetappen från Åre till Östersund, en 118km. Claes springer de första fyra sträckorna som en av två lagmedlemmar i Flexirunners.

St Olavsloppet 2014

 

Andra startgrupp lämnar Åre vid 07.30. En av de två mellersta startgrupperna som också har flest löpare.

St Olavsloppet 2014

Startgrupp tre (bilden nedan) vid starten i Åre 08.15. Precis som andra startgrupp är den till antalet en av de största.

St Olavsloppet 2014

 

St Olavsloppet 2014

 

Startgrupp fyra lämnade Åre kl 09.00, där startade bl.a. Helena Ekholm som springer i Trångsvikens lag, ett namn som knappast är obekant för någon idrottsintresserad.

St Olavsloppet 2014

 

Sist att lämna Åre var naturligtvis elitlöparna, som startade 09.30, med bl.a. skidåkarna Eldar Rönning och Petter Northug som syns t.h. i bild.

St Olavsloppet