Om virtuella St Olavsloppet

St Olavsloppet etablerades 1988 och är en landsvägsstafett mellan Östersund och Trondheim, starten växlar mellan städerna vartannat år.

Att deltaga i virtuella St Olavsloppet är ett utmärkt mål för sitt motionerande, behålla kontakten med vänner och arbetskamrater. Alla behöver inte vara vältränade, det viktigaste är att delta.

St Olavsloppet har fått sitt namn efter den norska kungen Olav Haraldsson som regerade mellan 1015-1030. Kung Olav stupade i slaget vid Stiklestad den 29 juli 1030. Efter detta blev kung Olav Nordens helige helgon.

Kort om hur det går till

Du kan springa i ett lag eller individuellt. Deltagarna springer motsvarande sträcklängder som i det fysiska loppet. Sträckorna kan genomföras var som helst, det viktiga är att längden på respektive sträcka är lika lång som i det fysiska loppet. Varje deltagare tar tid på sina sträckor. Deltar du i ett lag meddelar du tiden/tiderna till din lagledare som i slutändan rapporterar in lagets deltagare och totaltid för laget.

Du kan alltså springa det virtuella St Olavsloppet var du än befinner dig. Självklart kan du välja att springa tillsammans med andra (oavsett om du ingår i ett lag eller inte) om du har möjlighet till det.

Arrangör

Virtuella St Olavsloppet arrangeras av St Olavsgruppens Ideella förening i Sverige.

Translate »